Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Trabant és 601

Trabantfelirat.gif

A Trabant volt az első jármű a Német Demokratikus Köztársaságból, ami a keleti közlekedés szimbólumává vált. Régebbi kiadású autós szakkönyvek még Törpeautónak nevezték, hiszen - egyes tévhitek szerint - eredetileg nem is kocsinak készült, hanem fedett motornak. A 601 lett a legismertebb és legtovább gyártott széria. Összesen: 2 774 821 db készült belőle.

KKK1.JPG
Az első sorozatot még díszléccel álmodták meg a tervezők, ám ez nem valósult meg. Ezek után rengeteg apróbb változtatáson esett át az autó. Külsőleg a kerek lökhárítókat szögletesek váltották fel, a vékonyoszlopot vastag oszlopra cserélik ám a kombikon marad a vékony, a homloklemez másik díszrácsot kap, műanyag kilincsek, fekete gumilapok, többlyukas felni.


Szerkezetileg: kétkörös fékrendszer, új első futómű, 6 V-os elektromos rendszer, elektromos gyújtás és egyéb extrák. 1989-re szinte minden megváltozott benne. A 601-esből készült az úgynevezett Tramp is, amely kabrió volt, és eredetileg a határőrség számára gyártották.
KKTT.bmp

Első hónap velünk. A Trabi és Mi :)

2014.09.18. 18:08 | Rolla | Szólj hozzá!

Címkék: matrica találkozó belső kulcstartó első hónap

A nászúron már írtam róla és nagyon örültünk neki, az út végén beköpte a gyertyát de megoldottuk, aztán irány vele haza. Minden rendben volt és elkezdődött a kis Trabi rosszabbik élete, mert mostantól nincs garázs, nincs kert, csak az utca pora. Sajnos. De csak ezért nem fogok lemondani a Trabantozásról. Igyekszünk vigyázni rá. Eddig még nem is bántották (kopkop) remélem így is marad. Elmentünk vele 1000 Km-t és majd' minden nap használva van. A parkolások nagy részénél oda jön valaki, hogy milyen szép, elmesél egy-két saját sztorit és van aki alkatrészeket ajánl fel, mert van neki, de kidobni nem akarja...

ddr1.jpg

Azóta voltunk egy Trabantos találkozón. A Kresztúri Trabant találkozó nagyon jól sikerült. Nem voltunk túl sokan, de szerencsére olyanok sem voltak akik nem oda valóak. Megismerkedtünk a Trabis társadalom egy részével is. Sajnos csalódni is kellett olyanban akiben bíztunk, volt aki szerintem szánalmasan viselkedett, pedig Trabija sincs, és volt aki segíteni akart de rosszul sült el.  Mindegy. Azért nagyrészt pozitívat csalódtunk a nagy rész nagyon rendes, és jó haverok lettünk. Egy réteggel úgy gondoltuk tovább is fejlesztjük ezt a kis társaságot de erről majd később... Lettek új kulcstartók is, ezek rendelhetőek is a TRABANT LIKE OLDALON privát üzenetben.

TK1.jpg

Az autóra visszatérve... rendben van bár motorikusan lesz vele csinálni való sajnos.... Pár hetet lesz szerelőnél és akkor minden rendben lehet vele. Kicsit csörög, zörög és sokat is eszik. Elektronikailag is érzek egy kis gyengeséget de lehet csak az égők rakoncátlankodnak. Persze nem árt ha látja egy IGAZÁN HOZZÁÉRTŐ egyén is. Találtam is pár ilyet és remélem segítenek rendbe hozni...  Aranyos kedves járgány. Megérte az árát.

30.jpg
Amik alakítva lettek:
- Új hátsó lámpa búrák -  DDR Matricák -  Pereckormány - Kerékcsavarkupak - VonóhorogQpack  -  Új gyertyák  - Sluszkulcsgumik - kaptunk egy kedves sráctól korű egészségdobozt :)   vettünk króm kilincseket is de nincs fent egyelőre nem is lesz....  de van egy bólogatós kutyánk is :) Ott ül és bólogat. Üzembiztosan :)

17.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://trabant601.blog.hu/api/trackback/id/tr826709519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása