Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Trabant és 601

Trabantfelirat.gif

A Trabant volt az első jármű a Német Demokratikus Köztársaságból, ami a keleti közlekedés szimbólumává vált. Régebbi kiadású autós szakkönyvek még Törpeautónak nevezték, hiszen - egyes tévhitek szerint - eredetileg nem is kocsinak készült, hanem fedett motornak. A 601 lett a legismertebb és legtovább gyártott széria. Összesen: 2 774 821 db készült belőle.

KKK1.JPG
Az első sorozatot még díszléccel álmodták meg a tervezők, ám ez nem valósult meg. Ezek után rengeteg apróbb változtatáson esett át az autó. Külsőleg a kerek lökhárítókat szögletesek váltották fel, a vékonyoszlopot vastag oszlopra cserélik ám a kombikon marad a vékony, a homloklemez másik díszrácsot kap, műanyag kilincsek, fekete gumilapok, többlyukas felni.


Szerkezetileg: kétkörös fékrendszer, új első futómű, 6 V-os elektromos rendszer, elektromos gyújtás és egyéb extrák. 1989-re szinte minden megváltozott benne. A 601-esből készült az úgynevezett Tramp is, amely kabrió volt, és eredetileg a határőrség számára gyártották.
KKTT.bmp

ELADVA

2015.03.08. 16:46 | Rolla | Szólj hozzá!

zzz.JPGMiklós vette meg. Aki  korábban több autót is restaurált OT szinten. Úgy tűnt tudja mit vesz. Kicsit meglepődtem, mert próba körre sem mentünk, de hát ismeri a Trabantokat így aztán hosszabb idő után, és olcsóbban is, de eladtuk Boldizsárt. Ez egy-két napja történt végül is. Boldizsár nem akart elmenni, mert állítólag nincs benne 4-es fokozat és valami parafa izé is bekavart. Érthetetlen, mivel a múlt héten még mentem vele, hogy vissza rakjuk a régi igazi lökhárítóit, és akkor nem volt vele semmi baj. Illetve ami volt az is megoldódott: Ez a gyertyáknál volt. De cseréltük és mentünk tovább. Igazán kellemetlen, hogy új gazdinál csinálta ezt.

Szerencsére a régi szerelő barátomra még tudok számítani ami Boldizsárt is illeti, így ha nagy problematika lép fel, valahogy csak elkecmergünk hozzá és ráncba szedi Boldizsárt.  Remélem azért nem nagyon lesz rá szükség.

A BLOG NEM  SZŰNIK MEG, sokkal inkább ÁTALAKUL, de erről később :)

A bejegyzés trackback címe:

https://trabant601.blog.hu/api/trackback/id/tr927251553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása