Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Trabant és 601

Trabantfelirat.gif

A Trabant volt az első jármű a Német Demokratikus Köztársaságból, ami a keleti közlekedés szimbólumává vált. Régebbi kiadású autós szakkönyvek még Törpeautónak nevezték, hiszen - egyes tévhitek szerint - eredetileg nem is kocsinak készült, hanem fedett motornak. A 601 lett a legismertebb és legtovább gyártott széria. Összesen: 2 774 821 db készült belőle.

KKK1.JPG
Az első sorozatot még díszléccel álmodták meg a tervezők, ám ez nem valósult meg. Ezek után rengeteg apróbb változtatáson esett át az autó. Külsőleg a kerek lökhárítókat szögletesek váltották fel, a vékonyoszlopot vastag oszlopra cserélik ám a kombikon marad a vékony, a homloklemez másik díszrácsot kap, műanyag kilincsek, fekete gumilapok, többlyukas felni.


Szerkezetileg: kétkörös fékrendszer, új első futómű, 6 V-os elektromos rendszer, elektromos gyújtás és egyéb extrák. 1989-re szinte minden megváltozott benne. A 601-esből készült az úgynevezett Tramp is, amely kabrió volt, és eredetileg a határőrség számára gyártották.
KKTT.bmp

Családi "veterán" lett.

2015.01.27. 18:10 | Rolla | Szólj hozzá!

Címkék: lista tervek fénykép 5.hónap családiság

Azért idézőjeles a címben a veterán szó mert nem az. Ugyan 32 éves de ez nem látszik rajta. Először is, mert remek, szép állapotban van, másodszor is mert egyszer kasztnit cseréltek rajta ami fiatalabbé. Minden esetre minden rendben vele, szépen fejlődik. Apróságok, de örülünk neki.

trabant601.PNG
A családi szó viszont teljesen jogos, hiszen január p-én megszületett a kislányom, s így már családi autóvá vált. Na persze nem a hétköznapokra, arra ott a Toyota, de a szép időben öröm lesz vele autókázni a családdal is. Kell bele hátsó biztonsági öv. Amibe bele lehet rakni a gyerekülést. Aztán jöhet egy kis motor generál, mert valami oknál fogva megeszi a 10 Litert. Ha "lájtosan" nyomom akkor is, és ha nyomom, mint állat akkor is. Ez mellett továbbra sem megy 80-nál gyorsabban.

zzz.JPG
Szóval vannak tervek bár ezeket most erősen korlátozza az anyagi forrás, hiszen a baba sokat visz, s bár megérdemli, most a hobbitól vesszük el.  De azért leírom még is mik azok amik nyár végéig megvalósításra várnak.

- Gömbölyű (vagy csúcsos?) lökhárítók.
- Régebbi-fajta felni. Van hozzá gyári gumi is, ami egy találkozón jól mutat... de hétköznapra nem tudom...
- Új laprugók hogy szépen peckesen álljon, sajnos az előző tulaj ültette. Most visszaállítjuk :)
- Természetesen kell hátra biztonsági öv.
- Első ülések cseréje, egyrészt nem "korhű" másrészt pedig össze-vissza vannak hegesztve, stbi...
- Szeretném megnézni milyen a telepiros hátsólámpa.
- Van rá korhű tetőcsomagtartó is.  (szép lenne a tető ilyen zöldben, nem?)
- ...és sajnos kell egy motorgenerál...
- Tudnám sorolni...

A bejegyzés trackback címe:

https://trabant601.blog.hu/api/trackback/id/tr607115525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása